Det här är jag

Jag, Pentti, är en snabbtänkt gubbe på ca 70 år. Jag har studerat på Chalmers (Väg- och Vatten) och jobbat bl.a. 20 år som lärare på högstadiet i främst ämnena teknik och matematik. Jag var i början av 60-talet med och byggde upp Fältbiologernas studieverksamhet och har varit ledare för studiecirklar i vitt skilda ämnen som dubbel italiensk bokföring, radar- och GPS-navigation för fritidsbåtar, VHF-certifikat för fritidsbåtar och en del annat. Jag var med och startade Kvismare fågelstation. Jag har organiserat studie- och forskningsresor för främst fältbiologer runt om i Europa samt en ornitologisk forskningsresa 1969 till sydöstra Iran, Pakistan, Afganistan och åter från Iran genom dåvarande Sovjetunionen.

Mina föreningsengagemang gjorde att jag hamnade i förbundsstyrelsen i Studiefrämjandet där jag var en av huvudförfattarna till helt nya stadgar i början av 70-talet. Jag har varit vad man kallar facklig barfotaförhandlare där jag hjälpt fackföreningsmedlemmar att förhandla sig till bättre löne- och anställningsvillkor.

Min ideologi baserar sig på frihetlig socialism, att alla människor är lika värda, att värna om natur, miljö och en hållbar utveckling, miljövänlig produktion av såväl energi, tjänster som varor och frivilligt empatiskt samarbete.

Att jag är allmänbildad och snabbtänkt bevisade jag 1994, när jag vann en omgång av Jeopardy i TV4.

Mina hobbies för närvarande är att göra hemsidor, vara statist i filmer och TV-produktioner, samt lyssna på frågesporter och lösa soduko och korsord.


Kommentarer

Litet om Pentti — Inga kommentarer

Kommentera